Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Berlijn, Duitsland

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Nederland heeft gekozen

Op woensdag 15 maart 2017 waren de Tweede Kamerverkiezingen. Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar er is al wel een voorlopige uitslag. Op donderdag 16 maart om 11.55 uur komt de VVD met 33 zetels als grootste partij naar voren. Nummer twee is de PVV met 20 zetels, gevolgd door CDA en D66 met allebei 19 zetels. Nieuwe partijen in de Kamer zijn DENK (drie zetels) en Forum voor Democratie (twee zetels). De officiële uitslag wordt op dinsdag 21 maart bekendgemaakt.

2 Koenders bij G20-overleg in Bonn en veiligheidsconferentie in München

Minister Koenders (BZ) neemt donderdag 16 en vrijdag 17 februari 2017 in Bonn deel aan een informele G20-bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken. Het overleg vindt plaats op initiatief van Duitsland, dat momenteel voorzitter is van de G20.

3 Het Huis van Oranje(-Nassau) en Duitsland

Nederland en Duitsland hebben veel gemeenschappelijk. Maar wat weet u over de gezamenlijke ‘Oranje-geschiedenis’ van de twee landen? Met deze vraag is de historica Reinildis van Ditzhuyzen aan de slag gegaan. Het resultaat: een serie historische portretten over het Huis van Oranje(-Nassau) en Duitsland. Vandaag staat deel 17 van de serie online!

4 100ste economische missie: méér dan handel alleen

Het kabinet begint vandaag aan de 100ste economische missie. Minister Ploumen is met 66 bedrijven en kennisinstellingen op bezoek in de Duitse deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen. De missie loopt parallel aan het werkbezoek van het Koninklijk paar. Minister Ploumen: 'In vier jaar hebben we met 100 van dit type missies 60 verschillende landen bezocht. Van Polen tot Panama en van Congo tot Canada hebben we de kunde en kennis van Nederlandse ondernemingen, kennisinstellingen en ngo’s op de kaart gezet.'

5 Koning en Koningin bezoeken Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 februari 2017 een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt. Doel van het bezoek is het verdiepen van de handels- en investeringsrelaties en het bevorderen van de samenwerking in de sectoren Chemie, Watermanagement en HTSM (High Tech Systemen en Materialen). Daarnaast is bij het bezoek aan de oostelijke deelstaten aandacht voor culturele, historische en maatschappelijke ontwikkelingen, waaronder 500 jaar Reformatie, de Tweede Wereldoorlog en de hereniging van Duitsland.

6 Export agri & food in 2016 naar recordhoogte

De Nederlandse agri & food sector heeft zijn toonaangevende positie op de wereldmarkt verder verstevigd. In 2016 was de export van agri & food bijna 94 miljard euro, ten opzichte van 90 miljard in 2015. Hiervan was 85 miljard euro aan agrarische producten en bijna 9 miljard aan landbouwmaterialen, -kennis en –technologie; een nieuw record.

7 Minister Frank-Walter Steinmeier ontvangt Ereteken voor Verdienste

De Duitse minister Frank-Walter Steinmeier heeft op 17 januari 2016 in Berlijn uit handen van minister Koenders het Ereteken voor Verdienste ontvangen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ereteken in goud is hem toegekend voor zijn grote betekenis voor de ontwikkeling naar een verantwoordelijk en zelfverzekerd Duitsland.

8 Nederlands-Duits Forum 2017

Op 17 en 18 januari zal het 14e Nederlands-Duitse Forum (NDF) in Berlijn plaatsvinden. Het forum heeft als doel de betrekkingen tussen de Nederlands en Duitse bevolking te intensiveren door middel van een gezamenlijke dialoog over actuele thema’s die beide landen bezig houden. Dit jaar staan de onderwerpen migratie en integratie op de agenda. De beide ministers van Buitenlandse Zaken, Dr. Frank-Walter Steinmeier en Bert Koenders, zullen het NDF openen.

9 Het Huis van Oranje(-Nassau) en Duitsland

Nederland en Duitsland hebben veel gemeenschappelijk. Maar wat weet u over de gezamenlijke ‘Oranje-geschiedenis’ van de twee landen? Met deze vraag is de historica Reinildis van Ditzhuyzen aan de slag gegaan. Het resultaat: een serie historische portretten over het Huis van Oranje(-Nassau) en Duitsland. Vandaag staat deel 16 van de serie online!

10 Terugblik en vooruitblik

Helaas eindigt het jaar 2016 met een tragische gebeurtenis in Berlijn, de aanslag op de Kerstmarkt bij de Gedächtniskirche op 19 december jongstleden. Wij leven mee met de slachtoffers en hun naasten en wensen hen alle sterkte toe. Tegelijkertijd laten wij ons niet laten afschrikken door deze gruweldaad. We gaan door met ons leven en genieten van de mooie dingen die wij delen. Vrijheid, saamhorigheid en gemeenschapszin. Het jaar 2016 heeft ons ook veel goeds gebracht.