Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Berlijn, Duitsland

2014RSS

1 t/m 10 van 94

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Meer actie voor Europese aanpak dierenwelzijn

Duitsland, Denemarken en Nederland roepen de Europese Commissie op meer actie te ondernemen om het welzijn van dieren te verbeteren. De landen doen deze oproep tijdens de door de staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken georganiseerde top over dierenwelzijn in Nederland. Hiermee bekrachtigt zij ook de intensieve samenwerking met haar Duitse en Deense collega’s Schmidt en Jørgensen om dierenwelzijn in Europa blijvend te verbeteren.

2 20 jaar Anne Frank Zentrum Berlijn

In de feestzaal van het Rote Rathaus, vond gisterenavond, naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van het Anne Frank Zentrum in Berlijn, een groot feest plaats. Het motto van de avond luidde: “wat bewogen mensen bewegen kunnen”.

3 Koning en Koningin bezoeken Sleeswijk-Holstein en Hamburg

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 19 en vrijdag 20 maart 2015 een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hamburg.

4 Minister-president Rutte ontvangt de Rathenau-prijs

Minister-president Rutte heeft in Berlijn de Rathenau-prijs ontvangen uit handen van Bondskanselier Merkel. De prijs werd hem toegekend voor de Nederlandse inspanningen op het gebied van de Europese internationale samenwerking.

5 Minister-president Rutte naar Duitsland en Polen

Minister-president Rutte brengt vrijdag 21 november 2014 een bezoek aan Duitsland en Polen. In Berlijn neemt de minister-president de Rathenau-prijs in ontvangst uit handen van Bondskanselier Merkel. De prijs wordt hem toegekend voor de Nederlandse inspanningen op het gebied van de Europese internationale samenwerking. Na de in ontvangst name houdt de minister-president een toespraak.

6 Nationale Herdenking MH17

In Amsterdam vindt op maandag 10 november de nationale herdenkingsbijeenkomst van de ramp met vlucht MH17 plaats. De herdenking is alleen toegankelijk voor genodigden. Dit zijn nabestaanden van slachtoffers en betrokkenen bij de vliegramp.

7 Holland High Tech House op Hannover Messe 2015

Op het gebied van industrie is er één beurs wereldwijd die met kop en schouders boven alle andere uitsteekt: De Hannover Messe. In 2014, toen Nederland gastland was, trok deze beurs 5.000 exposanten uit meer dan 100 landen met 180.000 internationale bezoekers. Dit is hét evenement voor de technologische industrie, met hooggekwalificeerde internationale bezoekers en een aantrekkelijk programma.

8 Duidelijkheid over gebruik en beheer Eems-Dollard gebied

‘Dit is een concreet voorbeeld van hoe Nederland en Duitsland samen betere grensoverschrijdende samenwerking tot stand brengen.’ Dit zei minister Koenders (Buitenlandse Zaken) vandaag in Delfzijl, nadat hij en zijn Duitse collega Steinmeier een verdrag tekenden over het gebruik en beheer van het Eems-Dollard gebied. Tot nu toe bestond er geen goed juridisch kader voor bijvoorbeeld windenergie op zee en scheepvaart in de regio. Door het tekenen van het Westereemsverdrag komt hier duidelijkheid over.

9 Koenders en Steinmeier ondertekenen Westereems-Verdrag

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) en zijn Duitse collega Steinmeier ondertekenen vrijdag 24 oktober tijdens een overtocht per boot van Emden naar Delfzijl het Westereems-Verdrag. In het verdrag is de verdeling van bevoegdheden tussen Nederland en Duitsland geregeld in het Eems-Dollard kanaal.

10 Nederland in Mensenrechtenraad Verenigde Naties

Het Koninkrijk der Nederlanden is vandaag in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) voor de periode van 2015-2017 gekozen in de Mensenrechtenraad. Minister Koenders juicht het Nederlandse lidmaatschap toe: ‘Dit onderstreept het belang dat Nederland hecht aan mensenrechten, overal ter wereld.’