Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Berlijn, Duitsland

06RSS

1 t/m 8 van 8

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 NachBAR: schakel tussen ambassade en buurtbewoners

Een buurtborrel bij de Nederlandse ambassade. Dat kan van 17 tot en met 20 juni op de groene velden voor het ambassade­gebouw. De Nederlandse ontwerper Niek Wagemans bouwde een kleine mobiele borrelbar van gebruikte spullen uit de buurt. Hiermee wil hij de ambassade en de buren meer met elkaar verbinden. ‘Ik haal een beetje binnen naar buiten.’

2 Nederlands-Duits Forum in Den Haag

Afgelopen maandag en dinsdag bezocht ambassadeur Monique van Daalen het Nederlands-Duits Forum in Den Haag. Het forum had dit jaar als thema: De (on)begrensdheid van digitalisering in Nederland en Duitsland. Onder de aanwezigen bevonden zich oud-minister-president Jan Peter Balkenende en oud-Bondsdagpresident Rita Süssmuth.

3 85 jaar Anne Frank: 23.000 ballonnen tegen racisme

‘We leven allen met het doel gelukkig te worden, we leven allen verschillend en toch allen gelijk.’ Dat schreef Anne Frank op 6 juli 1944 in haar beroemde dagboek. Ze zou gisteren 85 jaar zijn geworden. Op haar verjaardag werden 50 Duitse scholieren door ambassadeur Monique van Daalen benoemd tot Anne Frank ambassadeur. Zij gaan zich een jaar lang inzetten tegen discriminatie, uitsluiting en racisme.

4 Luchtmobiele brigade opgenomen in Division Schnelle Kräfte

11 Luchtmobiele Brigade maakt sinds vandaag deel uit van de nieuwe Duitse Division Schnelle Kräfte (DSK). In Schaars­bergen zetten Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif en zijn Duitse ambtgenoot luitenant-generaal Bruno Kasdorf vanmorgen hun handtekening onder de overeenkomst. Dat deden zij onder toeziend oog van minister Jeanine Hennis-Plasschaert en haar Duitse ambtgenote Ursula von der Leyen.

5 Koning en Koningin bij viering 200 jaar Koninkrijk in Maastricht

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen op zaterdag 30 augustus de viering bij van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in Maastricht. Ook Bondspresident Gauck van Duitsland en zijn partner mevrouw Daniela Schadt zijn aanwezig.

6 Den Haag viert WK Hockey

Het centrum van de stad kleurt al de hele week oranje. Niet voor het WK voetbal, maar voor het WK Hockey. Den Haag is van 31 mei tot en met 15 juni het toneel van de Rabobank Hockey World Cup. Vanavond geht es los met de kraker Duitsland – Nederland.

7 Anders denken over Europa

Aan tafel met de Nederlandse ambassadeur om te spreken over Europa. Dit is hoe de woensdagavond van een groep van 25 jongeren uit Duitsland eruit zag. Zij waren op 4 juni te gast op de residentie waar zij onder de noemer ‘Europa anders denken’ met de ambassadeur discussieerden over de toekomst van ons continent.

8 Holland fietsevent in München groot succes!

Onder de bezoekers van het StreetlifeFestival (31 mei – 1 juni in München) was er veel belangstelling voor de Holland Slowbiking Contest en Bike Quiz die werd georganiseerd en aangeboden door het Nederlandse consulaat-generaal in München. Tientallen mensen namen deel aan de slowbikewedstrijd. Nog veel meer mensen vulden de Quiz Card in. Alle deelnemers maakten kans op het winnen van een ‘Hollandrad’, een prachtige fiets van Gazelle. Inmiddels zijn de prijswinnaars bekend.