Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Berlijn, Duitsland

Zakendoen in Duitsland

Duitsland is voor Nederland de belangrijkste handelspartner, zowel wat betreft export als import. De vraag naar innovatieve producten en diensten in Duitsland biedt Nederlandse exporteurs volop kansen.

Niet alleen grote bedrijven, maar ook het midden- en kleinbedrijf kunnen profiteren van de mogelijkheden in Duitsland. Het innovatievermogen in Duitsland biedt bovendien kansen voor samenwerking met interessante partijen op het gebied van R&D.

Om de Nederlandse economische belangen te behartigen en het Nederlands bedrijfsleven te ondersteunen, heeft de overheid een uitgebreid netwerk in Duitsland. Het Economisch Netwerk Duitsland bestaat uit de ambassade in Berlijn, de consulaten-generaal in Düsseldorf en München en de Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in Frankfurt am Main, Hamburg en Stuttgart. Elke vestiging van het Nederlandse Economisch Netwerk Duitsland beschikt over een bepaalde (top-)sectorspecialisatie. Maar ook voor algemene handelsvragen kunt u bij ons terecht.

Wat kan het Economisch Netwerk Duitsland voor u betekenen?

Wij staan het Nederlandse bedrijfsleven graag bij als het gaat om:

  • beantwoording van handelsaanvragen
  • marktinformatie ( informatie op maat)
    • informatie over wet- en regelgeving
    • regionale en sectorinformatie
    • informatieverstrekking over investeringsmogelijkheden
  • een overzicht van mogelijke zakenpartners ( zakenpartnerscan)
  • de organisatie van handelsbevorderende activiteiten (matchings, spreekdagen, netwerkbijeenkomsten) voor brancheverenigingen en individuele ondernemers

Heeft u een vraag?
Een overzicht met veelgestelde vragen vindt u hier.
Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de economische afdeling in Berlijn, Düsseldorf of München. U kunt eveneens de Netherlands Business Support Offices (NBSO's) in Frankfurt/Main, Hamburg of Stuttgart benaderen.

Een overzicht van het Economisch Netwerk Duitsland en de sectorspecialisatie kunt u hier downloaden.

Gerelateerde documenten

Zie ook